טיול גיפים בגליל בעקבות היהודי המפורסם בעולם.
היהודי המפורסם ביותר בעולם הוא בן אזורנו הגלילי, בן לאישה מכפר קטן הנקרא היום נצרת.
ולא ידע הנער כי על מעשיו ומחשבותיו, יזכה כמה מאות שנים לאחר מותו, להיות הקדוש של דת חדשה, היא דת הנצרות.
דעתו של ישוע על התנ"ך הייתה ברורה לחלוטין. הוא האמין שהתנ"ך הוא דבר אלוהים.
הבחור הסתמך על התנ"ך באופן קבוע כשדיבר עם תלמידיו ועם אחרים: "האם לא קראתם את מה שנאמר לכם מפי אלוהים"
ישנן דוגמאות רבות בברית-החדשה בהן ציטט ישוע את התנ"ך. הוא האמין בתנ"ך וסמך על אמינותו.
ישוע הטיף נגד הרבנים כי ראה בהם שליטים צבועים, כאלו שאומרים לעשות משהו שאינם עושים בעצמם. הוא הטיף נגד "התורה שבעל פה" והמצוות שאינן מהתורה.
ישוע מזכיר לנו כיצד דת מתפתחת - על מסורות. הוא לא זלזל בתורה, הוא לא עשה דבר, אמר דבר או לימד דבר שהיה מנוגד לתורה, אולם הוא דחה לחלוטין את המסורות שהרבנים בימיו כל כך קידשו. מסורת מייצרת דת, והדת מרחיקה אותנו מאלוהים ומקרבת אותנו במקום לחוקים שפיתחו אנשי הדת, "עשה ואל תעשה".
כיום, כל הדתיים מכירים טוב יותר את המסורת (תלמוד) מאשר את התנ"ך, ואינם יודעים להבדיל בין מצווה מהתנ"ך למצווה מהתלמוד.
יזם והוגה רעיון השביל הוא מעוז ינון - יזם עם ניסיון בתחום התיירות, מעוז הבין שיש בארץ פוטנציאל תיירותי עצום ולא מנוצל. הבין את החשיבות של החיבור ההכרחי בין שביל הליכה מעניין ופופולארי לעסקים שמתפרנסים מתיירות.
שלושה עקרונות ברורים הנחו את ינון בתכנון שביל ישו - הקשר למסורת הנוצרית, האפשרות ללכת בנופים יפים, שצופים על הארבל, הכנרת ומרחבי הגליל והאפשרות לשתף בנתיב השביל קהילות מקומיות. הנתיב חוצה ישובים נוצריים, מוסלמיים, יהודיים, דרוזיים ובדואיים.
אלה שהולכים לכל אורכו צועדים בו בדרך כלל במשך ארבעה ימים כשנקודת המוצא היא מרכז נצרת העתיקה.
אורכו של שביל ישו הוא 65 קילומטרים והוא מתחיל בנצרת ועובר באתרים מקודשים לנצרות כמו : כנסיית הבשורה, כנסיית בית הכנסת, כנסיית מנזה כריסטי בנצרת, כפר כנא וכנסיית החתונה שבה, על פי המסורת, ישוע ביצע את הנס הראשון שלו והפך מים ליין, וכמובן כל האתרים המקודשים לנצרות בצפון הכנרת. השביל אינו מדלג על אתרים כמו: ציפורי, קרני חיטין, נבי שועייב והר הארבל.
את הטיול המעניין אפשר לעשות באופן עצמאי וחופשי ביותר והוא לא כרוך בתשלום , נוהגים לטייל לאורכו ברגל , באופניים וב טיול בג'יפים בגליל, כשלכל אמצעי יש את היתרונות שלו,
בטיולי לאורך השביל נתקלתי בארץ ישראל האמיתית, הגלילית והשורשית על כל מרכיביה החיוביים והשליליים,
קל מאוד לפתח שיחה עם כל מי שנתקל בו בדרכנו, להסב עם הרועים על כוס קפה מר או תה צמחים מתוק ולשמוע מהם את סיפורי העיזים והכבשים האהובים שלהם ולקבל מהגבינות הנהדרות והטעיות שהם מכינים.
קל מאוד לראות ולהריח את הרי האשפה בשבילים הקרובים לכפרים הערביים ולהתייחס אליהם כחלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית והמובנת ולא להתעצבן ולכאוס, פשוט להתרשם ולהתעלם מהמצב, שהרי בעוד כמה ק"מ הנוף משגע וריחות הטבע הנעימים ואנחנו ממשיכים ליעד הבא.
לניסיוני , זמן השביל הטוב ביותר הוא בחורף ובאביב ,עד לתחילת הימים החמים, או אז יהיה הכל צהוב והחום יתיש את המטייל הממוצע.
לאחרונה השיק משרד התיירות את "דרך הבשורה" – תוואי מקביל לשביל ישו הוותיק והמטוייל, בעלות של למעלה משלושה מיליון שקלים.
להתראות על הג'יפ בטיולים
עם דני
050-5503717
טיולי גיפים לקבוצות ומשפחות- www.danyjip.com